Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@09:32:01 GMT

سهیم‌سازی دانش‌آموزان اتریش در طراحی شهری

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۷۷۰۸۲

سهیم‌سازی دانش‌آموزان اتریش در طراحی شهری

مدیران وین، پایتخت اتریش که به شهر حقوق بشر جهان شهرت دارد، برای بهبود کیفیت زندگی در شهر، کودکان و جوانان را به ارائه نیازها و ایده‌های خود در این زمینه دعوت کرده است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، وین در سال ۱۹۹۳ میزبان کنفرانس جهانی حقوق بشر بود که برای اولین بار پس از جنگ سرد، دوره‌ای از رقابت و تنش ژئوپلیتیکی بین اتحاد جماهیر شوروی و متحدانش و ایالات متحده آمریکا و پیروانش بعد از جنگ جهانی دوم، برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیران شهر در بیستمین سالگرد بزرگداشت این روز تاریخی، طی مراسم ویژه‌ای در دسامبر سال ۲۰۱۴، بسیاری از مقامات سایر کشورهای جهان را دعوت کرده و پایتخت اتریش را "شهر حقوق بشر" نامیدند. از آن پس، دولت اتریش به طور پیوسته در تلاش بوده است مفهوم این عبارت را در عمل تحقق ببخشد و هر چه بیشتر ساکنان را از حقوق شهروندی خود برخوردار کند. یکی از بهترین اقداماتی که در این زمینه انجام شده، توجه به نقش کودکان و جوانان پایتخت در شناخت مسائل شهری و سهیم‌سازی این گروه‌های سنی در حل مشکلات بوده است.

بدیهی است که جمعیت شهرهای سراسر جهان با سرعتی باورنکردنی رو به افزایش نهاده که در میان کشورهای اروپایی، وین با نرخ رشد ۹. ۱۲ بیشترین افزایش جمعیت را بین سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۹ تجربه کرده است. این اتفاق دو پیامد بسیار مهم در پی داشته است؛ اول اینکه تا سال ۲۰۱۸ از هر پنج ساکن وینی، یک مورد زیر ۱۹ سال سن داشت و این در حالی است که جوامع اتریشی در ۱۶ سالگی از حق رأی برخوردار می‌شوند. در مورد دوم نیز تا سال ۲۰۱۹، تقریباً یک سوم رای‌دهندگان وین، شهروند اتریش به حساب نمی‌آمدند، در نتیجه، تعداد قابل توجهی از ساکنان پایتخت اتریش از داشتن هیچ گونه نقش رسمی در سیستم‌های سیاسی محروم بودند.

در سی‌امین مراسم سالگرد بزرگداشت پیمان حقوق کودکان سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۹، اعضا شورای شهر وین تصمیم گرفتند کودکان و نوجوانان این پایتخت را، صرف نظر از توجه به رسیدن سن رأی آن‌ها در امور شهری بیشتر سهیم کنند و حتی از ایده‌های آن‌ها برای حل بحران‌های پیش روی وین بهره گیرند. در این راستا، کارگاه‌های متعددی در سطح شهر برگزار شد که طی آن کودکان و نوجوانان شرکت کننده پس از سپری کردن یک دوره آموزشی، موظف بودند ایده‌های خود را برای بهبود هر چه بیشتر زندگی در وین و به ویژه طراحی شهری بیان کنند. گزارش‌ها حاکی است که طی این رویداد در مجموع هزار و ۳۰۹ کارگاه برگزار شد که ۲۲ هزار و ۵۸۱ کودک و نوجوان در دوره‌های آموزشی و تبادل نظر آن شرکت کردند.

سهیم‌سازی کودکان در بررسی خدمات شهری

هدف اصلی کارگاه‌های آموزشی وین، بررسی خدمات شهری در هر سال بود که برای دستیابی به آن، چهار پرسش مهم را در دوره‌های آموزشی مطرح شد؛ ۱) افتخارات وین در سال گذشته چه بود؟ ۲) پایتخت اتریش چه تغییرات را باید متحمل شود؟ ۳) برای افزایش پایداری شهر چه اقداماتی باید اعمال شود؟ ۴) مردم در چه شرایطی احساس امنیت و آسایش می‌کنند؟

برگزار کنندگان کارگاه‌های آموزشی اگرچه می‌دانستند که نوجوانان بهتر می‌توانند به این پرسش‌ها پاسخ دهند و مدیران را برای زیست‌پذیری هر چه بیشتر وین یاری کنند با این حال، بیش از ۵۰ درصد شرکت‌کنندگان را از رده سنی بین ۶ تا ۱۰ سال انتخاب کردند. نکته قابل توجه دیگر اینکه شرکت‌کنندگان تنها از شهروندان وین نبودند بلکه تمام مهاجران با هر زبان و قومیتی در این دوره‌های آموزشی و جلسات تبادل نظر حضور پیدا می‌کردند. در نهایت، مدیران پروژه برنامه‌های خود را در سایر مراکز آموزشی از مدرسه گرفته تا مراکز اجتماعی جوانان و حتی کمپ‌های پناهندگان پیاده می‌کردند و از مدیران هر بخش می‌خواستند بازه زمانی خاصی را برای ارائه آموزش‌ها به کودکان و نوجوانان اختصاص دهند. جالب اینکه تمام آموزش‌ها به ۱۷۴ زبان مختلف در اختیار شرکت کنندگان قرار می‌گرفت و در نتیجه تمام افراد علاقمند با هر زمینه قومی می‌توانستند از مزایای آن بهره‌مند شوند ضمن اینکه با طرح ایده‌های خود، مقامات را نیز در بهبود طراحی شهری یاری کنند.

شرکت‌کنندگان جوان و ایده‌های بزرگ

یکی از نهادهای آموزشی وین که به جنبش سهیم‌سازی نوجوانان در امور شهری پیوست، "شاهین‌های قرمز" نام داشت که اعضا آن را اغلب نوجوانان ۱۵ ساله تشکیل می‌داد. جوانان این مؤسسه در پیروی از پروژه اصلی به برگزاری جلسات گفتگو با یکدیگر می‌پرداختند و چهار جنبه اصلی زندگی شهری یعنی حفاظت زیست محیطی، آموزش، مراقبت سلامت و برتری بخشیدن به ایجاد مسیرهای پیاده‌روی نسبت به زمین‌های بازی را مورد بحث قرار می‌دادند. در دسامبر ۲۰۱۹، اعضا این تیم ایده‌های خود را با سایر نهادهای مشابه سراسر شهر به اشتراک گذاشتند و به بحث در مورد موضوعات مهم‌تری نظیر به حداقل رساندن تردد از طریق وسایل نقلیه، ممنوعیت سیگار کشیدن در فضاهای عمومی و جلوگیری از ارائه آموزش‌های نامتناسب با سن کودکان در مدارس پرداختند. اگرچه ایده‌های بسیاری از سوی اعضا این گروه مطرح و با استقبال متفاوت مقامات شهر مواجه شد با این حال، همه این جوانان هدف بلندپروازانه زندگی در شهری پاک‌تر، سبزتر و باکیفیت‌تر را در سر می‌پروراندند.

اگرچه طی حدود سه دهه اخیر و به ویژه پس از برگزاری کنفرانس جهانی حقوق بشر در پایتخت اتریش، وین مردم شهر را از حقوق بیشتری برخوردار کرده است با این حال، پس از تصمیم مقامات به سهیم‌سازی ساکنان در بهبود کیفیت زندگی، خواسته‌های تمام اقشار جامعه و به ویژه کودکان در ایجاد فضاهای عمومی نظیر پارک‌ها و زمین‌های بازی به خوبی مورد توجه قرار گرفته شده است. این روزها در گوشه و کنار شهر کودکانی به چشم می‌خورد که با رهبری یک کارشناس شهری گرد هم آمده‌اند و در مورد فضاهای عمومی در حال ایده‌پردازی هستند.

کد خبر 532902

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهای جهان کلانشهرهای جهان کشورهای جهان وین اتريش طراحی شهری کیفیت زندگی بهبود کیفیت زندگی شهری سهیم سازی شهروندان مشارکت شهروندان کودکان و طراحی شهر حقوق بشر سازمان ملل متحد شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق شرکت کنندگان پایتخت اتریش ایده های خود سهیم سازی حقوق بشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۷۷۰۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش روز جهانی اتیسم در رشت

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای گیلان ؛ داوود قیصر نژاد رییس هیات مدیره انجمن حامیان اتیسم گیلان در این مراسم با اشاره به اینکه ۳۵۰ کودک اتیسیمی تحت پوشش این انجمن هستند گفت: به این کودکان در ۲۰ رشته ورزشی، هنری و آموزشی خدمات ارائه می‌شود.
وی بیشترین چالش خانواده‌های اتیسمی را کمبود امکانات آموزشی برای کودکان اتیسم و نبود مجتمع نگهداری از این کودکان و مشاغل برای بزرگسالان اتیسمی عنوان کرد.
اتیسم یا اختلال خود درماندگی نوعی اختلال روانی – ذهنی است که بعد از ۱۲ ماهگی قابل تشخیص است.
اگرچه عوامل ژنتیکی، ازدواج خانوادگی، سن بالای مادر و مشکلات دوران بارداری در ابتلا به اتیسم موثر است، اما هنوز علت اصلی ابتلا به اتیسم مشخص نیست.
در گیلان بیش از ۷۰۰ کودک و بزرگسال مبتلا به بیماری اتیسم وجود دارد.

دیگر خبرها

  • تشکیل قرارگاه عدالت آموزشی با هدف توزیع متوازن امکانات در همه مدارس
  • جزئیات جدید نحوه ارزش‌یابی امتحانات کشوری «ریاضی» و «علوم» پایه ششم
  • ۱۱۲ آموزگار مدارس شاهداستان در کارگاه توانمند سازی شرکت کردند
  • علت افت تحصیلی دانش‌آموزان در آزمون‌های نهایی چیست؟ + تاریخ برگزاری امتحانات
  • طرح نوآورانه و متفاوت در یک مرکز آموزشی قم
  • آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است
  • سؤالات امتحانات نهایی با هدف ارزشیابی یادگیری طراحی می‌شود
  • نخستین مدرسه هوشمند کودکان استثنایی در شهر جدید سهند افتتاح شد
  • همایش روز جهانی اتیسم در رشت
  • ساخت نمونک خودرو آتش نشانی باتلاش دانش آموزان نیشابور